Program

OBS!! Flyttad till den 2/5 2021 p.g.a. rådande omständigheter kring coronaviruset!!

Du som bokat via Ticketmaster kommer att få ett meddelande!

 

En kväll i kosmos 10/5

Denna magiska kväll får du åka med på en resa ut i kosmos tillsammans med Sandvikens symfoniorkester där Gävlesonen Thomas di Leva står vid rodret. Du bjuds på Thomas tidigare men också några av hans senaste alster. Sandvikens symfoniorkester framför också en del egna arrangemang. Dirigent och reseledare är Krister Pettersson. Välkommen ombord!

Janne Schaffer, 50 år som artist!
28/11  OBS! Nytt datum

Efter 50 år i yrket som musiker och låtskrivare har Janne hunnit med åtskilligt. Vad sägs om 14 soloalbum, filmmusik till tre av Lasse Åbergs filmer, studiomusiker på 50 av Abbas låtar, 69 av Ted Gärdestads låtar, 43 år med Björn J:son Lindhs vackra musik.Janne har också skrivit all musik till Electric banana band där Lasse Åberg stod för texter som Zwampen, Min Piraya Maja och Banankontakt, som också är titeln på familjemusikalen som kommer att gå land o rike runt.

Det kommer att bli mycket musik och många stories att njuta av tillsammans med Sandvikens Symfoniorkester, Johan Boding, Julia Ingvarsson m.fl. under Ulf Wadenbrandts ledning.

Något att se fram emot: En symfoni av färger och toner från Syd Barretts sinne Rockbandet Men On The Border och Sandvikens symfoniorkester upprepar sin Cambridge-framgång från 2016 på Berwaldhallen i Stockholm den 14 november i år.Gäster inkluderar gitarristen Janne Schaffer, mest känd för sina samarbeten med ABBA, och en mycket omfattande solokarriär. ”Jag lånade ut min förstärkare till Barrett när Pink Floyd spelade i Stockholm 1967, så jag ser verkligen fram emot att hedra honom i Berwaldhallen, där Pink Floyd fickta emot Polarpriset.” Jan Stumsner, supergitarrist från P-Floyd, kommer också att lägga till sin egenspeciella lyskraft till showen.Syd Barrett: The Summer of Love är baserad på Syd Barretts liv före, under och efter hans tid i ett av världens största rockband, Pink Floyd. Berättelsen berättas av dramatiker David Gale, en barndomsvän till Syd som delade rum med honom när de båda flyttade från Cambridge till London i mitten av 1960-talet. Musiken inkluderar tolkningar från Barretts solokarriär och utvalda tidiga Pink Floyd-låtar. 2020 är också ett jubileumsår eftersom det nu är 50 år sedan båda Barretts soloalbum släpptes (1970).Visuellt kommer showen också att vara en bra bit över det normala. Ljusdesigner Peter Wynne Willson kommer att transportera sin liquid light ljusshow från London till Stockholm för att lysa upp Berwaldhallen. Wynne Willson skapade liquid light ursprungligen för Pink Floyd 1967 och turnerade med dem i flera år. Under senare år turnerade han igen med Pink Floyd under turnén “The Division Bell” och har också arbetat med U2, Roger Waters och många andra.Vi behöver alla något att se fram emot och denna konsert bjuder på många spännande löften, om bara COVID-19-restriktionerna tillåter att den kan genomföras. Slutligt beslut kommer att fattas innan biljettsläppet i augusti. Ett alternativt konsertdatum under våren 2021 har också reserverats.Biljetter planeras att säljas med start den 21 augusti kl 10.00:Berwaldhallen.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *