Säsongsprogram

Hösten 2018

Lördagen den 29 september kl 18.00, Kulturcentrum, Teatern Sandviken.

Soul Classics är en konsert där Sandvikens Symfoniorkester bjuder på några av de främsta låtarna ur den klassika soulskatten.
Konserten erbjuder musik av bl a Stevie Wonder, Aretha Franklin, Michael Jackson, Curtis Mayfield, Chaka Khan med hits som I Wish, Superstition, Isnt She Lovely, Son Of A Preacher, Through The Fire.

Konsertens sångsolister är Frank Ådahl och Ida Sand.
Frank Ådahl är en av Sveriges bästa soulsångare och är känd för den stora publiken som sångaren i bland annat Edin Ådahl som vann den svenska melodifestivalen 1990.
Ida Sand har en av Sveriges mest spännande röst och jobbar ofta tillsammans med Nisse Landgren och Bohulän Big Band och har medverkat som sångsolist i bland annat tv programmet Moreaus med mera!

Ulf Wadenbrandt ser vi åter på dirigentpulten. Ulf, som jobbar med världen som arbetsfält och alltid i spännande möten med artister och symfoniorkestrar, har jobbat med Sandvikens Symfoniorkester vid ett stort antal tillfällen och ett speciellt förhållande finns till orkestern som är unik i sitt sätt att jobba och ge konserter och håller en mycket hög musikalisk kvalite.

En unikt svängig konsert utlovas!

Medverkande:
Sandvikens Symfoniorkester
Solister: Ida Sand och Frank Ådahl – sång

Dirigent: Ulf Wadenbrandt

Biljetter reserverar ni hos Folkets Hus biljettkassa.
Telefon till biljettkassan: 026- 27 97 00


Lördagen den 24 november kl.18.00, Kulturcentrum Teatern Sandviken

Denna kväll kommer Divine tillsammans med Sandvikens Symfoniorkester under ledning av Emil Eliasson huvudsakligen framföra välkända stycken ur operans och musikalens förtrollade värld representerade av välkända kompositörer.

Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson har i elva år odlat sin speciella operakonst i gruppen DivineOpera, där både humor och genuint allvar varvas på ett lekfullt och mycket underhållande sätt.

Divine gästas denna afton av mezzosopranen Erika Sax bördig från Storvik och hennes man John Sax.

Divines helt unika och uppskattade kännetecken är att sjunga berömda operaverk specialarrangerade för tre sopraner. ”Jag beundrar verkligen DivineOperas avspända men ändå professionella attityd till klassiska operaverk som ofta gör anspråk på att bli lyssnade på med ett högstämt allvar” berättar orkesterns ordförande Lars Skoglund.

 

Medverkande:
Solister: Divine Opera – Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Erika Sax

Kvällens gästartist: John Sax

Sandvikens Symfoniorkester
Dirigent: Emil Eliasson

Konsertens längd: ca 1 timme och 40 min inkl paus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *